Naročilo nove slovenske kartice zdravstvenega zavarovanja (za storitve v Sloveniji)

Če ste svojo obstoječo kartico zdravstvenega zavarovanja izgubili, je okvarjena ali so se spremenili vidni podatki na kartici, lahko tukaj naročite novo. Z uspešnim naročilom boste preklicali obstoječo kartico, zato boste za čas do prejema nove kartice po elektronski pošti prejeli začasno potrdilo, ki ga skupaj z osebnim dokumentom lahko uporabite za uveljavljanje zdravstvenih storitev.

V primeru, da je vaša nova kartica plačljiva, boste po elektronski pošti prejeli še račun, ki ga čim prej poravnajte. Naročeno kartico vam bomo poslali na naslov za vročanje v roku 14 dni po uspešnem naročilu oz. plačilu računa.

Opozorilo: Ta postopek ni namenjen naročanju evropske kartice zdravstvenega zavarovanja, ki se uporablja v tujini. Za naročilo evropske kartice uporabite storitev Naročanje evropske kartice zdravstvenega zavarovanja.

Ta postopek tudi ni namenjen naročanju prve izdaje kartice zdravstvenega zavarovanja. Podrobnejše informacije o izdaji kartice ob prvi prijavi v zavarovanje so na spletni strani Kartica zdravstvenega zavarovanja.

Vnesite dva identifikatorja (EMŠO in Davčno številko ali EMŠO in ZZZS številko).
(ZZZS številka je zapisana na vaši kartici zdravstvenega zavarovanja, evropski kartici zdravstvenega zavarovanja oz. na profesionalni kartici, če ste zdravstveni delavec npr.: kot označeno na spodnjih slikah. Svojo ZZZS številko lahko s pomočjo elektronske osebne izkaznice poiščete tudi na portalu ZZZS ali na portalu zVEM.)
Kartica zdravstvenega zavarovanja Evropska kartica zdravstvenega zavarovanja Profesionalna kartica ZZZS
Razlog naročila:*
V primeru spremembe imena/priimka ali kadar je trenutna kartica stara 10 let ali več (ne glede na izbran razlog naročila nove kartice), boste novo kartico dobili brezplačno, sicer vam jo zaračunamo po veljavnem ceniku. Brezplačno jo dobite tudi ob okvari čipa na kartici, vendar morate v takem primeru kartico, preden naročite novo, prinesti na najbližjo območno enoto ali izpostavo ZZZS.
Na elektronski naslov vam bomo poslali sporočilo s povezavo za potrditev naročila, ki ga morate potrditi v roku 2 ur. Na isti elektronski naslov boste nato prejeli potrdilo, ki začasno nadomešča kartico in račun, če je vaša nova kartica plačljiva. Elektronski naslov se bo hranil le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega je bil zbran.